lauantai 7. tammikuuta 2017

Lähiajan suunnitelmat

Aloitetaan sillä että Ocean Yieldiin tuli tehtyä päänavauskaupat 100 kpl kurssilla 63 NOK. Tästähän on pian tulossa pienimuotoinen suomibullero osake ja turskanpurijat ihmeissään :) Tekisi mieli vielä lisätä positiota ennen seuraavan osingon irtoamista, mutta katsellaan kurssinkehitystä tämän osalta.
UBS pankin ETRACS tuoteperheen monella sijoitusinstrumentilla on 11.1 keskiviikkona osingon irtoamispäivä. Himottaisi vielä tankata MORL omistusta 70 kpl, jolloin minulla olisi kyseistä kuponkia jo mukavat 200 kpl. MORLin kohdalla tämä seuraava kuponkituotto olisi taas se iso, 0.7375 $ per lappu.
Saman ETRACS tuoteperheen CEFL on alkanut kiinnostaa minua nyt. Yieldit huitelee yhtä korkealla kuin morlokissa, mutta jakautuvat tasaisemmin kuukausittain. Tätäkin alkuunsa joku 50-100 kipaletta salkkuun tekisi höpöä.
Paljon ei jää aikaa mietintään kun ostot olisi tehtävä maanantain ja tiistain aikana. Riskiähän noille lapuille löytyy, mutta myös tuottopotentiaalia.

Edittiä 8.1: On syytä laittaa jäitä hattuun CEFLn oston suhteen, kuten nimimerkki Investor Without A Cause kommenttikentässä mainitsi. Minulle uutena tietona oli, että indeksiä jota CEFL seuraa päivitettiin, ja tämän takia tuotot saattavat leikkautua -12%. No mielenkiintoista seurata alkuviikosta miten kurssi tähän reagoi vai reagoiko juuri mitenkään.6 kommenttia:

 1. Investor Without A Cause7. tammikuuta 2017 klo 15.32

  Miksi haluat ostaa MORLia juuri ennen irtoamispäivää? Luultavastihan kurssi putoaa suunnilleen jaettujen varojen määrällä. Saat siis käytännössä osan omista rahoistasi takaisin, mutta joudut maksamaan veroa 30 %! Irtoamispäivänä tai sen jälkeen arvopaperia saa luultavasti halvemmalla. Ainoa tilanne, jossa mielestäni olisi järkevää ostaa MORLia ennen isoa varojenjakoa on, että uskot kurssin nousevan merkittävästi varojenjaosta huolimatta. Silloin tietysti kannattaa ostaa heti.

  CEFListä on hyvä tietää, että se on tällä viikolla päivittänyt rahastot, joiden kurssia se seuraa. Rahastoja ei ole kai vielä julkaistu, joskin Seeking Alphassa jotkut kirjoittajat ovat ilmeisesti jo selvittäneet ne. Joku arvioi uusien rahastojen johtavan noin 12 %:n pudotukseen varojenjaon määrässä, koska uudet rahastot maksavat ulos aiempia vähemmän. CEFL maksaa toki edelleen erittäin suurta korkoa, mutta jos tuo pudotus pitää paikkansa, niin on parempi tehdä kotiläksynsä tai odottaa hetki kuin ostaa nyt ja pettyä. Jos CEFLin maksama korko pienentyy selvästi, niin voisi olettaa CEFLin kurssinkin laskevan. Jokainen tietysti tekee rahoillaan mitä haluaa.

  VastaaPoista
 2. Bullerot ostaa Ocean Yieldiä vai? =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytäiskin joskus oikein tuulipukujen taskuun Ocean Yield niin hyvähän se olisi :D

   Poista
 3. Ja ton CEFL:n suhteen pitääkin miettiä tosissaan, tämänkin tuoreen artikkelin takia
  http://seekingalpha.com/article/4034785-cefl-yyy-investors-face-imminent-12-percent-distribution-cut

  VastaaPoista
 4. Ocean Yield noista mainitsemistasi kuulostaa kyllä mielenkiintoisimmalta. Pitääpä vähän tutustua tarkemmin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin munkin mielestä, FRO ja AMSC kovia osingonmaksajia mutta aika riskaabeleilta kohteilta tuntuvat? Siis ihan Ocyynkin verrattuna.

   Poista