sunnuntai 5. helmikuuta 2017

Osto: Seaspan Corporation

Keskiviikkona 1.2.2017 ostettu Seaspan Corporation osakkeita 105 kpl hinnalla 8,59$.
Tämä konttilaivaus yhtiö on ollut seurannassani jo jonkin aikaa, ja keskiviikkona koin tilaisuuteni tulleen ja kontrata markkinoita. Yhtiön osakkeen arvo on viime vuonna pyörinyt pääosin yli 12 dollarin, mutta on ollut laskupaineessa viimeajat. Tällä viikolla osakkeen arvo romahti, sillä Morgan Stanley antoi myyntisuosituksen ja vain 4,50 $ tavoitehinnan.

Nordnet.fi: Päätä itse rahoistasi, säästä ja sijoita ilman ylimääräisiä kuluja! *


Taustalla on mielestäni se, että tällä alalla on aika vaikeat ajat juuri tällä hetkellä, ja paineet osinkojen leikkaamiseen ovat kovat. Ketkä selviävät hengissä ja ketkä eivät? Ennusteista luin näiden ns. container shipping markkinoiden elpyvän vuoteen 2019 tai viimeistään 2020 mennessä. Seaspanin porskuttamiseen eteenpäin alansa isoimpana toimijana luotan. Analyytikoiden keskitavoitehinta on kuitenkin vielä noin 11,4 $ osakkeelle.
4-traders ennusteita

Ostoni ei osunut kuitenkaan mitenkään täydellisesti... heti seuraavana päivänä kurssi sukelsi hurjasti aina 6,62 $ asti. Siitä se sitten stabiloitui 7,5 $ tuntumaan. Jos osinkoihin ei kajottaisi, olisi ostohintani yield noin 17,5 %. Lisäostoon en rohjennut enää hurjasta dipistä huolimatta, vaan päätin pitää pään kylmänä ja katsoa pian tulevan Q4 raportin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti