tiistai 21. maaliskuuta 2017

Fingerprint perkele!

Noniin tässä sitä ollaan, Fingerprint Cards julkaisi aamulla tyrmäävän tulosvaroituksen:
Fingerprint Cards ohjeistaa nyt alkuvuodelle yli 50 prosentin liikevaihdon laskua viime vuoden vastaavasta ajanjaksosta. Analyytikot olivat odottaneet liikevaihdon laskevan 16 prosenttia.
Kaiken lisäksi jo lupailtu 2 kruunun osinko perutaan!
Tietysti Carnegie ryntää heti haaskalle ja tavoitehinnan lasku 40 --» 25 SEK.
Minulla loppui pelihuumori ja jätän tämän turskakoneen mätänemään salkkuun joulukuuhun asti keventämään osinkoverotaakkaa. Tähän suoraan sanoen rikolliseen lappuun en enää koske vaikka maksaisi 5 kruunua!

4 kommenttia:

 1. Siis et myy vielä nyt vaan vasta joulukuussa, siten että tappiot tulevat tälle verovuodelle pienentämään verotuksessa huomioon otettavia pääomatuloja.

  Eli odotusarvona kuitenkin on, että osakkeen arvo elpyy jonkin verran tämän vuoden aikana? Vai onko tämä ajoitussuunnitelma sittenkin vain pieni varotoimenpide sitä vastaan, että ei tulisi myytyä pikaistuksissaan liian äkkiä?

  VastaaPoista
 2. Itse olen seurannut tilannetta, mutta olen nyt iloinen, että en koskenut osakkeeseen. Vaikuttaa vähän siltä, kuin sisäpiiritietoa olisi vuotanut jostain. Tai sitten vain 18% osakkeen omistajista\vuokraajista arvasi, että se laskee. Hmm... Kannattaa kumminkin pitää mielessä, että yritys on edelleen pystyssä vaikka myynti laskeekin. Jos täytyisi arvata, niin huomenna kurssi laskee lisää. Ja sitten alkaa pikku hiljaa nousta. Kunnes tulee Q1 tulos ja se laskee taas, vaikka tulosvaroitus on jo annettu.

  VastaaPoista
 3. Ehkä pienen pientä odotusarvoa osakkeen arvon elpymiselle, tuossa tulosvaroituksessahan kerrottiin että Q2 tulee olemaan vielä huono.
  Mutta juu, joulukuussahan on ne tappiolliset osakkeet myytävä viimeistään joihin ei itse enää usko. Jos haluaa tappiot tälle verovuodelle.

  VastaaPoista
 4. Tämä case näpit kertoo siitä että näpit palavat ellei ole hajautus kunnossa :) Yhessä vaiheessa kun seurasin oli rapeessa 40% laskussa =(

  VastaaPoista