lauantai 19. joulukuuta 2020

Salkku 100 000 euroa!

 


Viimein sitä tuli päästyä siihen isoon välietappiin, jota on tullut jo pitkään odoteltua ja joka on tuntunut kiusallisen hitaalta saavuttaa. Niinhän se Charlie Munger (Buffetin kamu) tapasi heittää sloganin että the first 100k is a bitch eikä suotta. Hänen mukaansa miljoonakin on sitten jo tässä vaiheessa helpompi saavuttaa. Sinne asti en kuitenkaan vielä tähyile eikä ole tarpeenkaan, koska itselle vähempikin salkku on tarpeeksi eläköitymiseen. Mutta tulkoon jos on tullakseen... Tämä 100k saavutettuna välietappina tuntuu erityisen hyvältä näin piensijoittajana, varmasti paremmalta kuin miljoona ehkä tuntuisi, silloin olisi jo kaiken nähnyt veteraani muutenkin.

Reilu kolme vuotta sitten tässä tekstissä juhlistin salkun 50k arvoa. Silloin arvioin että tulen saavuttamaan 100 000 euron arvoisen sijoitussalkun 3-4 vuoden aikana. Tämä arvio osuikin siis aivan nappiin. Nyt tässä loppuvuoden aikana vauhtipyöränä toimi puun myynti metsästä jota nykyään omistan. Noita rahoja on jo osa sijoitettu pörssiin ja salkku siis täytti sen 100 000 euroa eilen. Arvelen että olisin ilman puumyynti tuottojakin ehtinyt nippa nappa 100k salkulle tuon 4 vuoden aikana. No ainakin sijoitusvelalla :D jota nyt tällä hetkellä ei siis ole, velaton salkku.

Kauanko kesti pisteestä nolla päästä tähän asti? Vastaus on en tarkalleen tiedä. Aloitin noin 2011-2012 sijoittamaan OP:n rahastoihin, mutta olihan minulla tietysti muutamia tonneja jo pääomia pankin tileillä. Mutta lähes nollista voi kumminkin sanoa että kesti noin 9 vuotta saavuttaa 100k sijoituspääoma.

Mikähän olisi minulle seuraava välietappi tässä harrastuksessa? Neljännesmiljoona, 250 000 euroa voisi kuulostaa mukavalta. Enpä osaa sanoa montako vuotta tuohon kuluisi. Toivon hartaasti että jaksan, ja jotta olosuhteet antavat myöten jatkaa tätä jaloa puuhaa. Hyvä tästä on kuitenkin jatkaa ja olla vähän ylpeäkin köyhistä olosuhteista tulleena.

5 kommenttia:

  1. Onnittelut sinulle ja on aika jubileerata. Vanhana gubbena kuitenkin painotan sitä, että sijoittaminen on kuitenkin melko nuivaa hommaa muuhun elämään verrattuna. Se on toki mielenkiintoista, hauskaa ja enimmäkseen palkitsevaa. Siinä kaikki. Oikea elämä on kuitenkin siellä ulkopuolella.

    VastaaPoista
  2. Onnittelut! Upea saavutus. Pitkäjänteinen säästäminen antaa onnistumisen tunteen.

    Toivon, että minäkin saavutan saman etapin ensi vuoden aikana. Nyt salkku 91 000 euroa ja aloitin myös urakan vuosien 2011-2012 aikana.

    Talousahdinko.blogspot.com jaksamatta kirjautua.

    VastaaPoista
  3. Katsotaan, saavutanko saman noin 2023. Riippuu paljon siitä, tuleeko markkinoille isompaa laskuvaihetta. Yksi isompi laskuputki 2021 tai 2022 ja sitten uusi reipas noususykli olisi se tavoitteen kannalta paras vaihtoehto. Saisi tulevia ostoja myös edullisemmin sisään.

    VastaaPoista
  4. Onnea edelleen! 72-säännöllä voi karkeasti laskeskella miten omistukset tuplaantuu ja tuplaantuu.

    VastaaPoista
  5. Hienoa ! Samaa etappia tavoittelen, syyskuussa 2016 aloitin ja ensi vuoden aikana jos ei ihmeitä tapahdu, pitäsi olla 100K rikki. Sitten voisikin vähän hellittää, sen verran tarkkaan on tullut pennoset sijoitettua jo monta vuotta. Pitää vähän elääkin välillä, kuten siellä ylempänä hyvin sanottiin.

    VastaaPoista