sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Fondia kiinnostaa!

Kovasti taas pukkaa uusia listautumisia pörssiin, mahtaako ennakoida turbulenssia indekseihin vai mitä? Next Gamesia on kovasti rummuteltu tässä viimeviikkoina, mutta sitten kun paljastui miten rajusti minun mielestäni kyseinen mobiilipeliyhtiö on ylihinnoiteltu, niin pitää todeta että ei kiinnosta pätkääkään!


                            Avaa maksuton osake- ja rahastosalkku  *


Tämä yritysjuridiikkan keskittyvä Fondia on taas tavallaan aivan eri maata. En väitä että sekään alihinnoiteltu olisi, mutta 7,65 euron osakehinnalla yhtiön valuaatio olisi 26,9 miljoonaa ja 2017 P/E 15. Tämä kuulostaa kohtuulliselta. Inderesin näkemyksen mukaan yhtiön nykyarvo on 26-31 M€.
Tässä muutamia syitä miksi haluaisin sijoittaa Fondiaan (lähde: Inderes) :

 • Fondia tulee listautumisen jälkeen olemaan ainoa listattu lakitoimialan yritys Pohjoismaissa. Fondian listautuminen tulee herättämään sijoittajien mielenkiinnon, sillä toimialaan on vaikea sijoittaa, se on riski/tuotto -profiililtaan poikkeava toimiala ja siksi jo hajautusmielessä sijoittajille mielenkiintoinen
 • Defensiivinen vahvan kassavirran kasvuyhtiö. Fondia profiloituu mielestämme defensiiviseksi vahvan kassavirran kasvuyhtiöksi. Lakiasiainmarkkina on arviomme mukaan vakaasti kasvava, suhteellisen turvallinen ja defensiivinen toimiala, johon yleisellä talouskehityksellä ei ole merkittävää vaikutusta. Fondian riski/tuotto-profiili on arviomme mukaan mielenkiintoinen, sillä yhtiö on kasvuyhtiö suhteellisen matalariskisellä toimiallalla. Fondia eroaa useista muista kasvuyhtiöistä defensiivisyyden ja vahvan kassavirran ansiosta
 •  Kasvava osinko: Tasainen markkina, yhtiön vahva kasvu, sekä vahva kassavirta mahdollistavat arviomme mukaan vakaan ja nousevan osingon. Arvioimme osingon näyttelevän tärkeää roolia yhtiön sijoittajaprofiilissa listautumisen jälkeen
 • Fondian palvelumalli edellyttää, että yhtiön palveluksessa on kokeneita juristeja. Yhtiö ei tästä syystä tyypillisesti palkkaa vastavalmistuneita työntekijöitä ja sen juristeilla oli vuonna 2016 keskimäärin noin 16 vuoden työkokemus ja heillä on aikaisempaa kokemusta juridiikan eri toimialoilta.
 • Markkina ei ole historiallisesti ollut kovinkaan herkkä yleistaloudelliselle suhdanteelle ja se on arviomme mukaan suhteellisen defensiivinen. Tyypillisesti nousukauden aikana yritysjärjestelyiden määrä lisääntyy, ja vastaavasti taantumassa hoidetaan enemmän lomautuksia, yrityssaneerauksia ja konkursseja. Esimerkiksi 2007-2009 finanssikriisillä ei ollut tilastojen perusteella merkittävää vaikutusta lakiasiainpalveluiden kokonaiskysyntään.
 •  Lähes puolet liikevaihdosta tulee jatkuvista sopimuksista ja liikevaihto siten vähemmän syklistä kuin projektiliiketoiminaan keskittyneillä kilpailijoilla.
 • Fondia näkee merkittävää kysyntää palveluilleen Suomessa ja kansainvälisesti ja on jo aloittanut kansainvälisen liiketoiminnan Tukholmassa ja Tallinnassa. Lisäksi yhtiö on viestinyt vahvasta kansainvälistymishalusta ja maininnut mm. Iso-Britannian mielenkiintoisena markkina-alueena.
 • Taloudelliset tavoitteet: Liikevaihdon vuosittainen kasvu keskimäärin keskipitkällä aikavälillä 15 %
  Liikevoittomarginaali keskimäärin noin 15 % keskipitkällä aikavälillä
  Tavoitteena on jakaa vähintään 2/3 osakekohtaisesta tuloksesta osinkoina osakkeenomistajille
Inderesin tekemä Fondia sijoitustutkimus löytyy täältä.
Veikkailen että osakkeet annissa revitään käsistä, sillä niitä on muutenkin niin vähän jaossa, ja tällainen tavan piensijoittaja jää lähes näppejään nuolemaan kuten kävi mm. Vincit annissa. Yleisöannissa jaossa siis ainoastaan 190 000 osaketta!!
Anti alkaa huomenna 20.3 ja päättyy 29.3. Tosin anti voidaan keskeyttää 24.3 klo 16.30 mennessä...

5 kommenttia:

 1. Itse juuri merkitsin Fondiaa mainitsemistasi syistä. Jos pitävät kiinni tuosta osingonjaosta niin sanoisin, että on varmasti pitkäaikainen yhtiö omassa salkussa. Lakiasiainpalvelut ovat aika lailla aina tietyn kokoinen osa BKT:stä. Eli niihin ei juurikaan vaikuta lamat ja nousukaudet (paitsi yrityskauppapuolelle). Näin ollen sanoisin, että yritys voi olla hyvä tulevaiusuuden sijoitus. Defensiivinen yhtiö, joka jakaa kohtuullista osinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Itsekin kyllä merkkailen hyvissä ajoin ennen 24.3 klo 16.30, luulen että sen jälkeen on myöhäistä. Harmi ettei massitilanne nyt salli kuin jotain 250-300 kpl merkkausmäärää. Leikkuri sadan osakkeen ylittävältä osalta on varmaan armoton.

   Poista
 2. Merkkaamaan säntään myös minä =)

  VastaaPoista
 3. Itsekin merkkasin Fondiaa. Odotan, että on tasaisen tappavan tylsän tuottavaa tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
 4. Sain 1000 osakkeen merkkauksestani 70 osaketta. Aika läppä tämä anti kyllä oli.

  VastaaPoista