tiistai 6. kesäkuuta 2017

Top Finance potki pienosakkaansa pihalle!

Turkulainen kuluttajaluottoyhtiö Top Finance teki tylyt temput tänään B-osakesarjan omistajille. Sähköpostiini viestiä
"Top Finance Oy on lunastanut hallituksen päätöksellä 1.6.2017 takaisin kaikki osakkeesi ja sijoituksesi on päättynyt. Olemme maksaneet tilillesi sijoitussopimuksen mukaisen lunastushinnan. Kiitämme sinua sijoituksestasi ja toivomme voivamme tarjota sinulle mahdollisuuden tuottavaan sijoittamiseen myös uudelleen."


Katsoin pankkitilin saman tien ja sinne ne touhutonnit oli ilmestynyt, oikean suuruisina onneksi! Jaa-a, nähtävästi kävi liian kalliiksi tämä raha josta vuotuisia 10% osinkoja makselivat 7,5% verokannalla. Tai muuten vaan iski juutalainen ahneus.  Privanet otti tuota puljua muutenkin siipiensä suojaan helmikuussa.
Kaiken kaikkiaan tästä ratkaisusta ja muutekin sijoittajaviestinnästä annan kyseiselle nakkikioskille arvosanaksi 4-.

Eipä siinä, samapa tuo on näitä osakkeita tässä seurannassa ja ostolistalla. Bittiumia ja Fondiaa pitäisi lisäillä. Ocean Yieldin tankkaus paikkaisi topfinancesta seurannutta osinkovajetta. OHI alkaa houkutella minua tekemään avauspositioita. Kenties MAIN bdc (kuukausiosinkoja). Mites AMZA ETF huikentelevaisilla +20% jättiosingoillaan...

14 kommenttia:

 1. No mutta sait kuitenkin oikeat korot ja rahasi takaisin joten ihan hyvä sijoitushan tuo oli.

  Olisiko http://www.osinkotuottoa.fi/ parempi sijoitus? En ole itse laittanut vielä senttiäkään tuonne mutta harkitsen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itselläni on sijoituksia tuolla Osinkotuottoa.fi -palvelussa ja osingot ovat tulleet tililleni ajallaan joka kuukausi.

   Poista
 2. mikä röyhkeys!! not ok

  VastaaPoista
 3. Osoitus siitä, että nämä sijoitukset ovat "osakkeita" vain näennäisesti. Lainanantajilla on suojansa, mutta äänivallattomien osakkeiden omistajia voidaan kohdella miten tahansa, ja siksi näitä järjestelyjä tehdäänkin. Yllättävää tässä on ainoastaan se, että todella sait rahasi takaisin.

  VastaaPoista
 4. Oma Top Finance sijoitukseni ei ole ehtinyt vielä 10% rajan yli, joten sitä ei ole tohdittu irtisanoa. Vähän epäreilua se olisi ollutkin, kun olen kuitenkin kärsivällisesti makuuttanut rahojani siellä sillä pienemmällä prosentilla. Eiköhän sama ole sitten täälläkin ennenpitkää edessä, jos TF saa kerättyä pääomaa pienemmälläkin korolla.

  VastaaPoista
 5. Vain osa sijoituksistani ehti 10% rajan yli ja silti heittivät minut pihalle. Kesäkuun osalta (puolen kuun) osinkoja tai takautuvasti maksettavia osingon täsmäytyksiä ei hyvin todennäköisesti tulla koskaan saamaan. Tämä "tieto" perustuu kokemuksiin siitä miten ovat aikaisemmin toimineet.

  VastaaPoista
 6. Nämä ketkut heittivät minutkin ulos. Samalla 1.6. päätöksellä, mutta myöhemmin. Onneksi sijoitus oli 10%. En taida tarttua enään heidän tarjouksiinsa.

  VastaaPoista
 7. Eiköhän tämä kuvio ollut Top Financella suunnitelmissa jo alusta lähtien. 10% tuotto oli pelkkä mainoskikka, ja tarkoitus oli alusta lähtien irtisanoa sijoitukset ennen kuin tuota tuottoa olisi kenellekään lähtenyt virtaamaan.

  Itselläni jäljellä vielä OPR ja Lainasto. Lisää en näihin laita, vaan irtaannun pikkuhiljaa niistäkin.

  VastaaPoista
 8. Top Financen saaga sai tänään jatkoa. Top Financen verotarkastuksessa osakkeille maksetut osingot on katsottu koroiksi. Yhtiöllä ei ole tietenkään intressiä riitauttaa päätöstä sillä heillehän se on edullinen; sijoittajille taas ei.

  Hämärämmän tvistin kuvio sai kysyessäni asiasta yhtiöstä: Pokkana väittivät, ettei B-sarjan osakkeita enää ole, koska kyseiset osakkeet ovatkin verottajan tulkinnan nojalla velkakirjoja. Piti pitää pieni luento vero- ja yhtiöoikeuden perusteista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö milloin tuon verotarkastuksen päätös tuli.

   Poista
 9. En, kieltäytyivät kommentoimasta. Tänään lähettivät asiasta ilmoituksen sijoittajille.

  VastaaPoista
 10. Mitä sijoittajan kuuluu nyt näillä sijoituksillaan tehdä?

  VastaaPoista
 11. Huhhuh mikä paja sanoisin... Tuotto oli aikansa hyvää mutta näköjään ihan liian hyvää.

  VastaaPoista
 12. Minä raportoin verokarhulle osinkoina, ja kommentoin ettei ole asiasta tätä päivää ennen infottu joten ei ole tehty TF:n kanssa velkakirjaa lainasta 7.5.18 jälkeen maksettavat käsitelkööt korkoina (onneksi ei enää ole näitä)..ja sitten kun karhuavat lisäverot niin pitänee maksaa mutta verovalituksen paikka. Onko parempia ehdotuksia?

  VastaaPoista