maanantai 2. lokakuuta 2017

Veropäätös 2016

Tämä jo vähän odotettukin verokirje tuli postilaatikkooni viimeviikolla. Kaikki tekemäni vähennykset ansio ja pääomatuloihin oli menneet läpi. Tämän seurauksena lähes 800 euron mätkyt olivat muuttuneet melkein 200 euron veronpalautukseksi. Verokarhu näin ollen palkitsi pientä keväistä iltapuhdettani miltei tuhannella euroa.

Päähuomio näin sijoitusmielessä on se, että merkitsin rohkeasti pääomatulojen työhuonevähennykseen sen keskimmäisen tason 410 euroa. Samaa voin suositella myös muille, jos saa pääomatuloja "merkittävissä" määrin. Käytin itse perusteluna että osinkotulot ovat kasvavia, säännöllisiä kuukausittain maksettavia.

8 kommenttia:

 1. Samoin kävi omalla kohdallani, kaikki vähennykset hyväksyttiin mitä hainkin. Ymmärtäkseni näin pienissä summissa ei kovin kummoisia selvityksiä vaadita, mikä tietenkin on fiksua kaikkien osapuolten kannalta (valvonta tuo turhia kuluja).

  Välillä tietty pohdituttaa, miksi tässä on yhteistä kakkua nakertamassa verovähennyksillä, mutta toisaalta tulee sitä veroja maksettuakin aika runsaasti eri muodoissa, eli vähän tasoitusta siis :)

  VastaaPoista
 2. No joo tursas, kyllä me maksetaan veroja päivittäin melkein joka asiasta

  VastaaPoista
 3. Mulla myös kaikki vähennykset meni läpi. Varmaan ois vielä tukku muitakin vähennyksiä mistä en vaan tiedä mitään. Aivan järjetön tämä vähennysten ja verotuksen viidakko. Yksinkertainen systeemi, vähemmän veroa ja turhat vähennykset pois, ois tervetullut.

  Miksi ihmeessä munkin pitää saada vähennyksiä jostain työhuoneesta tai netistä, millä kuitenkin pääasiassa katselen Netflixiä? Saatika vähennykset uudesta kännykästä jne. Ei mitään tolkkua. Mutta elän systeemissä systeemin säännöillä, kuitenkin voisin äänestää poliitikkoa joka toisi tämän järjettömyyden esiin ja yrittäisi korjata sen. Meikäläisten vähennyksethän on yhteiskunnan kannalta yhtä tyhjän kanssa mut mitä isompiin ympyröihin siirrytään niin sitä monimutkaisemmaksi ja isommaksi touhuksi toi verotus ja verojen kiertokin menee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mekin ollaan joskus isoissa ympyröissä osakkeidemme kanssa :)

   Poista
 4. Ens vuonna mukana. Nyt vähennetään vaan *köh* tappiota

  VastaaPoista
 5. Hienoa! Kovalla duunilla ja hyvin sijoittamalla voi rikastua!

  VastaaPoista
 6. Eihän niitä kaikkia ilmoituksia käsittääkseni käydä läpi, eli vaikka nyt ei olisi tullut mitään sanomista niin vielä voi asiaan joutua palaamaan jos vähennyksiä on tehnyt väärin perustein. Mutta jos vähennykset on tehty kriteerien mukaan, niin hyvä juttu :)

  VastaaPoista