maanantai 17. syyskuuta 2018

Verotuspäätös 2017

Ahh, aina niin jännittävä verotuspäätös saapui tänään. Lähtötilanne oli keväällä se, että minulla olisi kunnia maksaa jäännösveroa reilu 800€. Tämä kuulostaisi huonolta diililtä. Joten eikun monenlaista vähennettävää tuloista eetteriin, jotta päästäisiin edes lähelle plus miinus nolla tilaa.
Verokarhun lappu kertoo että kaikki vähennykset ovat menneet läpi ansio- ja pääomatuloista. Luovutustappiotakin löytyy vielä ylimääräistä myöhempään käyttöön.
Lopputulemana on että kun hoiti pienen keväisen päänvaivan alta pois, niin velat valtion kirstuun ovatkin muuttuneet saataviksi! Kokonaista 675 euroa pikkujoulurahaa. Lähtötilanteesta suunta positiiviseen vajaa 1500 €.

Työhuonevähennykseen merkkasin taas tottakai sen keskimmäisen 420 euron arvoisen vaihtoehdon lyhyine perusteluineen. Sharevillesta luin että jollakulla ei ollut mennyt läpi edes se pienin vaihtoehto. Ihmettelen asiaa, koska pitäisihan se hyväksyä jos on vähääkään sijoitustoimintaa.

6 kommenttia:

 1. odotettu verotuspäätös tuli mullekin.
  mutta suomen verottaja toimii välillä banaanivaltion opein. parempi olisi jos kaikki vähennykset poistettaisiin ja sitä kautta vähennetään kaikkien vero-%:a. tulkinnanvaraisuudet poistuisivat.

  VastaaPoista
 2. Se vähän riippuu virkailijasta. T. täysi työhuonevähennys meni läpi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö nämä joku automaatti melkein poikkeuksetta vaan hyväksy?

   Poista
  2. Riippuu varmaan tilanteesta. Mulla osa sijotuksista Lynxillä joten säätöä se on joka kerta lippulappusten kanssa. Kyllä siellä taas verotuspäätöksen tehneen verovirkailijan nimi annettiin kun joutui soittamaan vähän korjausta.

   Poista
  3. Onkohan siinä jokin (pääoma-)tuloraja että saa täyden vähennyksen? Ens vuonna voisi sitä kokeilla kun pääomatulotkin ovat tänä vuonna nousseet niin merkittävästi ja tähän asti on se keskimmäinen vaihtoehto mennyt aina läpi.

   Poista
  4. Olen ollut luulossa että vaatisi lähes ammattimaista sijoitustoimintaa

   Poista