maanantai 26. elokuuta 2019

Asuntolainan nopea kilpailutus

Käydään nopeasti läpi taas yksi asuntolainan kilpailutus tarina kymmenien tuhansien muiden vastaavien joukossa. Lähtötilanne on se, että vuonna 2015 otetun lainan marginaali 1,29% on ketuttanut jo oikeastaan alusta asti. Nyt vasta tänä kesänä jaksoin tehdä asialle jotain.
Ensimmäiseksi otettiin yhteyttä kilpailijapankkeihin A ja B. Olikohan tuo nyt etua.fi tai joku vastaava jota käytin niin tiedot asiasta menivät kerralla kahteen pankkiin.

Pian otettiin puhelimitse yhteyttä molemmista kilpailijapankeista A ja B. Asiat alkavat aina yleensä ns. esitiedonkeruu soitoilla. Pankki A oli mukavan joustava ja varsinaisen lainaneuvottelun voin hoitaa kotisohvalla puhelimitse sitten myöhemmin. Pankin B kanssa näin ei ollut vaan minut haluttiin väkisin 30-40 km päähän ison kylän konttorille moista asiaa hoitamaan, niinpä jätin tämän kanssa asian sikseen.

Parin viikon päästä neuvottelin sohvalla A kilpailijapankin kanssa lainan, johon minulle tarjottiin marginaalia 0,70%. Seuraavaksi vain naputtelin omalle nykyiselle pankille viestikenttään kilpailijan tarjouksen ja että miten vastaatte siihen jotta asiakkuutemme säilyisi jatkossakin. Taisi sieltä jo samana iltana (!) puhelin soida tämän normaalin esitiedonkeruun merkeissä. Ja siitä sitten viikon päästä taas sohvalla istuen hoidettiin asuntolainan tarkistus kuntoon. Marginaaliksi muotoutui sitten 0,68%. Kilpailijan A välillä en enää jaksanut puljata ja yrittää heruttaa marginaalia koska ei se tuosta enää merkittävästi mihinkään muuttuisi. Ei tämä nytkään saatu mitään nykyistä huippua taida edustaa, mutta pudotus lähtötilanteeseen on iso ja pääasia ettei enää ketuta! Kuukausittainen lyhennyssumma taisi alentua noin 20€ ja kokonaissäästö 4500-5000€ luokkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti