sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Hopea kovassa nosteessa, SOSI:n tuplaus


Moni asioita seuraava tiedostaneekin kullan raaka-ainehinnan olevan lähellä kaikkien aikojen ennätystään, mutta myös hopea on vihdoinkin ollut reilussa nosteessa viimeisen parin viikon ajan. Matkaa ATH tasoille on kuitenkin vielä reilusti. Hopean pitäisi vielä yli tuplata hintansa päästäkseen sinne asti.

Aistin omalta kannalta tilaisuuden koittaneen ja tuplasin Sotkamo Silver position kuluneen viikon aikana. Osakeomistukseni ollessa nyt 40 000 kpl. SOSI sen vuoksi, että se näyttäisi olevan vieläkin melkoisessa aliarvostuksessa ulkolaisiin verrokkeihin nähden. Kaivos on ollut reilun vuoden päivät toiminnassa eikä suorittamisessa nyt vielä mitään varsinaisia hurraahuutojen aiheita ole ollut. Kuitenkin ottaen huomioon SOSIn olevan vielä ns. junior mining asteella, pitää olla tyytyväinen. Jos hopea jäisi nykyisille hintatasoilleen pyörimään, pitäisi jo Sotkamossakin pystyä tekemään reilua tulosta! Hopean raaka-ainehinnan nousun povataan kuitenkin vielä jatkuvan, miksi?

  •  Nykyinen markkinaympäristö, maailma on sekaisin Covid-19:sta, perinteisiä "turvasatamia" kaivataan johon hopeakin jalometallina lukeutuu
  • Edellisestä johtuen, elvytys ja helikopterirahaa kylvetään surutta, odotettavissa rahan arvon reilu inflaation kasvu. Viisas raha vetäytynee jatkossa enemmänkin jalometalleihin.
  • Kullasta poiketen, hopea on hyvin tärkeä teollisuusraaka-aine mm. sähkönjohtavuutensa ansiosta.
  • Lähivuosina kysyntä tulee näkökantani mukaan reilusti kasvamaan mm. uusiutuvan energiantuotannon myötä. Aurinkopaneelien tuotanto räjähtänee kasvuun, jossa hopea on tärkeä raaka-aine. Myös esimerkiksi 5G teknologia luo kysyntää hopealle. Hopealla on parhain sähkönjohtavuus.
  • Jos kysyntä pysyy samana tai kasvaa, joissain lähteissä mainitaan hopeavarantojen loppuvan jo 2028-2033

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti