keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Sotkamo Silver tuotantoon!

Pitkään on jo Sotkamon hopeajunan kyydissä pysytty ja kyyti on ollut kyllä erittäin tahmeaa, mutta nyt viimein alkaa kuulkaa isot pyörät pyöriä, tänään konserni tiedotti että rahoitus on lopullisesti 100% kasassa ja heti myös samalla yhtiön hallitus on tehnyt hopeakaivoksen rakentamispäätöksen.  Työt kaivoksella jatkuvat täysipainoisesti kohti tuotannon tavoiteaikataulun mukaista aloittamista alkuvuodesta 2019.
Erittäin odotettuahan tämä oli ja todennäköistä, tosin pitkään odottua. Nyt kun rahoituksen suhteen huolet ja riskit jäävät taka-alalle, niin minun puolesta kurssit saa alkaa ampua pikku hiljaa uusille tasoille, ehdin tänään sopivasti heti tiedotteen jälkeen tankata salkkuun tätä jalometalliosaketta ns. sen "viimeisen" erän huumorihintaan 0,365 €.

”Olemme iloisia siitä, että rahoituspaketti on saatu valmiiksi ja että hallitus on tänään voinut tehdä kaivoksen rakentamispäätöksen. Olemme myös tyytyväisiä, että olemme saaneet yhtiölle uusia osakkeenomistajia ja rahoittajia.
Olen varma, että laajan kokemuksen omaava kaivos- ja tekninen henkilöstömme vievät hanketta tehokkaasti eteenpäin onnistuneeseen tuotantoon. Haluan kiittää kaikkia osakkeenomistajia, rahoittajia, konsultteja ja yrityksiä, jotka ovat antaneet meille tukensa kehitystyön aikana ennen tätä kokonaisrahoituspakettia. Heidän tukensa on ollut erittäin rohkaisevaa ja hanketta tukevaa,"

Näihin mietteisiin sosi historian tähän mennessä positiivisimman tiedotteen päätti konsernijohtaja Timo Lindborg, tuttavallisesti vaan limppori.

Täytyy muistaa että yksi kiinnostava ja merkittävä aspekti tässä casessa on vielä meneillään oleva lisälouhintaluvan hankinta. Nykyisellään saa vuodessa louhia 0,5 miljoonaa tonnia, kun lisälupa saadaan plakkariin byrokratian rattaista voimme louhia n. 1,5 miljoonaa tonnia vuodessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti