torstai 20. joulukuuta 2018

Millan emämunaus

Tästä voitte lukea miten Milla,18, käveli suoraan autokauppaan ja teki samalla ikäisekseen erittäin harvinaisen liikkeen. Osti tuliterän Toyota Auriksen hintaluokassa 25000-30000€.
Jos minulta kysytään hän teki siis lähinnä harvinaisen tyhmän liikkeen. Hänen autonsa hinnasta on parin kolmen vuoden päästä jo käytännössä sulanut puolet pois. Tarina ei toki kerro mistä fyrkat autoon. Autolaina, vanhemmat, artikkelin mummo, vai itseltäänkö likalta peräti 18 veenä löytyi taskusta?

Mitä jos mimmi olisi tyytynyt samaan kuin ikätoverinsa eli muutaman satasen/tonnin kiesiin?
Arvioidaan että lysti nyt kustansi yhteensä sen 30k kun muutama lisävaruste ruksattiin mukaan.
Tarkastellaan jos pimu olisi sijoittanut tämän 30 tonnia vakavaraisiin laatu osinkoyhtiöihin. Ja holdaa näitä edes minun ikääni (33v) asti eli 15 vuotta. Vuosituotoksi laitamme maltillisen 7%.
Näillä spekseillä hänen alkuperäinen 30 tonnin potti olisi arvoltaan 83 tuhatta euroa ja osinkotuottokin jo noin 5500€ vuodessa hänen ollessaan 33v.
Jos likka pystyisi laittamaan 250€ lisää rahaa kiinni sijoituksiin joka kuukausi (miksei pystyisi kun pystyy ostamaan uuden auton) 30k alkupotin lisäksi, niin hänen ollessaan 33v puhuttaisiin jo peräti 158 tonnin sijoitusomaisuudesta ja reilun 10k osinkotuotosta.

No mitäs me sijoitushullut olemme näitä arvioimaan, mutta ehkä itse olisin harkinnut pariin kertaan ja valinnut hieman toisin hänen sijassaan.

7 kommenttia:

 1. 83 tonnin salkulla 5500e osinkoja. täh!? mun salkku on yli kolme kertaa noin iso mutta saan alle kaksi kertaa tuon osinkomäärän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkkusi osinkotuotto on näinollen TODELLA vaatimaton

   Poista
  2. 6.6% osinkotuotto EI ole kestävä. 3% realistisempi.

   Poista
  3. 6,6% osingot täysin mahdolliset kun valitset oikeat yhtiöt. ( Sammosta vaikka hyvä aloittaa) 3% on kunnolla pessimistisesti alimitoitettu

   Poista
  4. sampo leikkaa osinkonsa heti jos tulis vähänkin kyykkää. tämä on se ongelma kun payout ratio on 100%. 3% osinkotulolla ei tarvi heti murehtia osingonleikkausta vaikeina aikoina.

   Poista
 2. 4% osinkoa vois pitää lähempänä totuutta. Se ois 3320€ ja siittä vielä verot pois. Niin tai näin rahat meni kuin moppen persiisiin.

  VastaaPoista
 3. Reit yhtiöihin kun sijoittaa niin osinko prosentti voi olla keskimäärin jopa 6-8,5 prosenttia

  VastaaPoista