tiistai 18. joulukuuta 2018

Nordean ja Sammon osto-ohjelma

Nordea ja Sampo on vakiintunut yhdeksi kotimaisista suosikeistani osinkosijoitus strategiaani silmällä pitäen. Toki tiedostan että hankkiessani Sampoa ostan samalla myös hivenen Nordeaa. Sampo näistä on kuitenkin se vakaampi kivijalka vakuutusbisneksensä vuoksi. Miksi näitä sitten suosin? No, yksinkertaisesti kurssit ovat pudonneet omaan mieleeni tarpeeksi houkuttelevalle ostotasolle ja osinkoprosentit ovat jo valmiiksi aivan tarpeeksi korkeat. Ja molempien osingot on ainakin näillä näkymillä myös nousukelpoiset tulevaisuudessa. Molemmat ovat "Nallen" luotsaamina vakaita ja laadukkaita yhtiöitä, Sampo erityisesti.

Ongelmani vain on että nykyinen omistukseni näistä yhtiöistä on todella pieni: Sampoa nyt on salkussa ensimmäisen osto-ohjelman jälkeen 16 kpl, ja Nordeaa yhteensä 260 kpl. Näin ollen mielessä kypsyi ajatus lisätä näitä salkkuun hitaasti ja varmasti pidemmällä aikavälillä, osuuspankin mahdollistaessa järkevät kulut myös pieniin ostoihin 1% kulukatolla.

Osto-ohjelmani on äärimmäisen yksinkertainen ja suoraviivainen: Ostan joka viikko, hinnasta robottimaisesti välittämättä, Nordeaa 10 kpl, sekä Sampoa 1 kpl.
Tapahtukoon nämä ostot vaikka joka maanantai (tai jos pörssi kiinni kuten ensiviikolla niin joku muu päivä). Osto-ohjelma näissä on voimassa toistaiseksi. Ainakin pitkälle kevääseen lähelle osinkojen irtoamisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti