maanantai 2. maaliskuuta 2020

Osingot: helmikuu

Katsaus osinkotuloihin helmikuun osalta:
YHTEENVETO MAKSETUISTA OSINGOISTA
Valuutta Osingot Ennakonpidätykset Maksettu
NOK 2 497,31 NOK -624,33 NOK 1 872,98 NOK
USD 342,64 USD -47,36 USD 295,28 USD
YHTEENSÄ 558,57 EUR -104,58 EUR 453,99 EUR
Käteen on ennakkoverojen jälkeen siis jäänyt 453,99 €
AT&T, OHI ja Ocean Yield siellä on eniten taikoneet rahaa.
No tuohan on ihan hyvä suoritus. Kirjanpidon mukaan viimevuonna vastaavana ajankohtana olin saanut 295,59 €. 

Sitten se korona... Salkkuni arvo valahtaa koko ajan kuin viemäristä alas. Mutta ei tunnu kuitenkaan henkisesti missään. En ole lähtenyt mitään paniikkeihin myymään, en osaa ennustaa kursseja, jotka vellovat tällä hetkellä hyvin irrationaalisesti. Pelko vs ahneus loputon taistelu. Pelko jyllää tällä hetkellä vahvasti, mutta ahneus on historian saatossa aina tupannut voittamaan niin hätäkös tässä.

Ainoa ongelma on kun ei ole paukkuja mitään ostella näihin laskeviin kursseihin, ainakaan juuri nyt. Jonkinlaista perintöä tiedossa, perukirjoitus ensiviikolla. Mahtaako jotain sitäkautta tulla tilille juuri mitä parhaimpaan aikaan pörssikurssien suhteen, kukapa tietää.
Touhukäteistä muutama tonni + asuinkiinteistö haja-asutusalueella, se menee myyntiin vaikka siellä olenkin kasvanut vauvasta mieheksi, ei auta pakko olla realisti.
Sitten sakeasti puuta kasvavaa metsää, sellaistapa ei myydäkään vaan ryhdyn metsätilalliseksi :)
Sitä olenkin jo viimevuonna harjoitellut kun ostin oikein puoli hehtaaria metsää, lohkottu perintömetsän ns. rajojen sisään.

1 kommentti:

  1. Ihan olette ostanut metsää 1/2 ha, hyvä niinkin. Onnet. Minä ostin ensimmäisen metsän alle 10ha parikymppisenä, myöhemminkin ostelin kun sopivia tuli. Nyt kyllä alkaa olla ostot kyseenalaisia kun verotukset on melkoisia nykyään. Serkku osti kerralla hiljattain vuosia sitten 1000ha.

    VastaaPoista