lauantai 1. toukokuuta 2021

Osingot: huhtikuu & salkunhoitoa

 Tähän kuuhun mahtuu paljon osinkotapahtumia ja muutoksia Nordnetin salkussa.


Nordnetin salkkuuni on kertynyt ennakonpidätysten jälkeen 439,58 €. 

OP:n salkkuun on tilittynyt seuraavat osingot: Vincit 18,90€, eQ 59,05€, Telia 25,11€, Bittium 18,66€. + vielä osuuskunta KPO 5€

Yhteensä 566,30 €

Tätä pidän oikein mukavana summana kuussa. Viimevuonna vastaavana ajakohtana sain 386 €. Nyt kehitys on kulkemassa mukavasti oikeaan suuntaan! Vuoden alusta kassaan on kilissyt 1287,33 euroa.

Salkkuihin on puhaltanut kevään myötä hieman muutoksen tuulia:

Myynnit

* Sotkamo Silver. Myin OP salkusta viime perjantaina kaikki 45267 lappua. Lyhyellä tähtäimellä myynnit osui nappiin. Taustalla oli viikko sitten julkaistu tuotantopäivitys ja ohjeistus 2021 jonka ainakin minä ja Mr Market tulkitsi tulosvaroitukseksi. Q1 tuotannoksi kerrottiin vaatimaton 344000 hopeaunssia. Hyväksi tasoksi voitaisiin pitää 400000 unssia. Tulkintani osui oikeaksi sillä toissapäiväinen Q1 tulos oli taas pettymys, liikevoitto oli tappiollinen. Viikossa yhtiön kurssi on lasketellut -12%.

*Viatris. Tämän Pfizerin salkussani turhan spin-offin myin pois. Pari sataa tappiolla.

* Goldmining inc. Raskaasti tappiolla yli tuhat euroa. Näitäkin joskus tarvitaan verovähennyksiin.

Ostot

*Arbor Realty Trust. mREIT yhtiö muhkealla 8% osinkotuotolla salkkuun. pitäisi olla laatua omalla alallaan.

*HUT 8 Mining. 400 lappua laskemaan keskihintaa alas. Bitcoin louhija. Pikku summilla pitää olla kryptobisneksissäkin mukana.

*Ulkomaalaiset hopeakaivokset sotkamo silverin tilalle: Pan American Silver, Hecla Mining, Silvercorp Metals sekä jalometallien striimausyhtiö Wheaton Precious Metals. Nämä pitäisi olla laatua Sosiin verraten. Luotan siis hopean ja kuparin nousuun edelleen.

*Lisätty kuparikaivos Souther Copper Corporationia.

*Enbridge. Tämä Kanadalainen energia-alan jättiläinen 7% osinkotuotolla. Liikevaihtoa tulee öljyn ja kaasun kuljetuksesta. Mukana myös jonkin verran trendikästä uusiutuvan energian tuotantoa.

*Armour Residential REIT. Ei niinkään sitä laadukasta puolta ilmeisesti salkkuun, mutta tuli ostettua. Lähes 10% kuukausittaista osinkoa.

*Owl Rock Capital Corporation. BDC eli business development company. Lainaa keskisuurille US-firmoille. Rahoituspalvelu sektoria. Muhkea 8,5% osinkotuotto.

*Alexandria. Merkkasin tätä paljon parjattua varainhoitoyhtiötä pienesti 200 kpl. Pitkästä aikaa puhtain luvuin tarkasteltuna hyvä IPO. Yleisöannissa niin vähän lappuja liikenteessä että tulee pakosti ylimerkittyä, jopa henkilöstöanti on isompi kuin yleisön!

Läjäpäin muutoksia siis salkkuihin yhden kuun aikana, mennään näillä eväillä eteenpäin nyt taas hyvä tovi.


1 kommentti:

  1. Aika kova veto toi 16000 kpl ORC:tä, no, sillä menee kuukausiennätykset uusiksi. Toivotaan, että veto kestää. Itsellä myös paljon pienemmällä riskillä boostaamassa osinkovirtaa, jos menee metsään, niin otetaan miinuksia verotukseen tästä. Toisaalta hinta on sen verran edullinen, että tuskin ihan nolliin romahtaa, vaikka joutuisi osinkoa leikkaamaankin.

    VastaaPoista