tiistai 20. joulukuuta 2016

Sotkamo Silver



Pitkästä aikaa kuuluu Sotkamon suunnalta jotain hyvää! Ovat nimittäin saaneet rahoituksensa lopultakin kuntoon kaivoksen rakentamisen saattamiseksi loppuun asti.
Viime perjantaina julkistettiin osakas- ja lainasopimus Hong Kongissa pääkonttoriaan pitävän Mining Associates -yhtiön kanssa. MA:n tytäryhtiö EuroMin merkitsee suunnatussa annissa yhteensä 3,7 miljoonalla eurolla Sotkamo Silverin osakkeita Tukholman pörssissä ja lisäksi emoyhtiö järjestää 2 miljoonan euron lainan kaivoksen rakennustöiden loppuun saattamista varten.

Viime kesäkuussa Sotkamo Silver keräsi osakeannillaan 20 miljoonaa euroa, josta itsekin Ruotsin puolelta hommasin osaketta, sekä myös ensi elokuussa erääntyvää optiota.
ABB Oy Finland on hankkeessa mukana noin 5 miljoonan euron osuudella, Tekes on aikaisemmin myöntänyt Sotkamo Silverille 9,4 miljoonan euron lainan. Lisäksi Kainuun Ely-keskus on myöntänyt 2 miljoonan euron kehittämisavustuksen.

Sotkamo Silver on nähtävästi vakuuttanut MA:n perusteellisesti puoli vuotta kestävän arvioinnin aikana. Tytäryhtiö EuroMin saa Sotkamo Silveristä reilun 9 prosentin osuuden.
MA:n operaatioista vastaava teknologiajohtaja Greg Paholski on itse tutustunut hankkeeseen marraskuun ajan. Onkin hienoa että hän tulee 35 vuoden kaivostyökokemuksella mukaan Sotkamo Silverin hallitukseen ja valvomaan kaivoksen ylösajoa!

Jatkossa suunnitellaan ja rakennetaan kaivos- ja rikastamoalueen maanpäälliset rakenteet. Tarkoitus on saada kaikki rakennustyöt valmiiksi ensi vuoden aikana. Vuoden päästä alkaisi puoli vuotta kestävä kaivostoiminnan ja rikastamisen ylösajo. Täydessä iskussa Sotkamo Silver olisi juhannuksen jälkeen 2018.

Melko turvallisin mielin näitä nyt holdataan. En aio enää lisää tankkailla, sillä jos pääsen kesällä optioni lunastamaan, tulee rahallinen panostukseni tähän yhtiöön olemaan jo melko huomattava suhteessa omaan sijoitusvarallisuuteen.

2 kommenttia:

  1. Ihan mielenkiinnosta, tienaatko tradetrackerin kautta laittamillasi mainoksilla kuinka paljon? T. kiinnostunut

    VastaaPoista
  2. Johan lähti kurssi rykimään muutama päivä tästä postauksesta ^^

    VastaaPoista