keskiviikko 7. joulukuuta 2016

Veromyyntien ajoitus?

Koska minulla on tältä vuodelta myyntivoittoja, voi olla ihan hyvä veto verotaakkaa vähentääkseen myydä tappiollisia osuuksia salkustaan pois. Nythän vietetään viimeisiä aikoja myös salkunsiivoukselle tältä vuodelta. Minulla on muutamia rahastoja ja osakkeita (tappiollisia) salkussani joista haluan eroon, eivät sovi nykyisiin suunnitelmiini millään lailla. Esim. Telian tapauksessa taas haluaisin suorittaa veivauksen, myydä ja ostaa takaisin hieman myöhemmin.

Olinkin jo menossa painelemaan myyntinappeja, mutta mieleeni juolahti ajatus onko sittenkään paras ajankohta toimenpiteille. Huomenna EKP:n kokous, jatkuuko elvytys? Ensiviikolla FED:n kokous, nousevatko korot?
Pitäisikö malttaa katsoa nämä tapahtumat läpi ja todeta miten markkinat reagoi? Vai liian tarkkaa hifistelyä, ei tässä vielä suuria summia pyöritetä.
Salkunsiivous rönsyistä on toki hyvä asia, mutta muuten nämä veromyynnit tuntuvat vähän kaksiteräiseltä miekalta : verotaakkani toki vähenee mitä tappiollisemmin myyn, mutta sitä vähemmän saan euroja myynnistä tililleni. Aika +-0 eikö?

(edit. Oravankin kanssa meinasin pahasti hätäillä, osinko irtoaa taas 21.12. Onhan se siihen asti ainakin odoteltava ).

4 kommenttia:

 1. Ajoitus on sen verran vaikea laji, että melkein suosittelisin hajauttamaan myynnit (ja mahd. täydennysostot) koko loppukuun ajalle :)

  VastaaPoista
 2. Itse olen alkanut epäillä veromyyntien ideaa. Tulee vain turhia kuluja ja se veron säästö on kai aika marginaalinen? Jos jokin on tappiolla ostan lisää halpaa osaketta.

  VastaaPoista
 3. Menköön nyt ns. Salkunsiivouksen piikkiin tämä huonon aineksen poisto. Markkina löi muuten Fingerprint cardsinkin kanveesiin, halunnen kuitenkin jatkaa omistajana, joten pitää veivata tämäkin omistus ympäri

  VastaaPoista
 4. Veronsäästöstä ei siis ole kyse eikä sitä valetta kannata opettaa itselleen. On kyse veronmaksun siirtämisestä. Vain alle 1000e/a myynnistä saa aidon verosäästön.

  VastaaPoista